De Almeerse sporter in beeld

6 november 2016

AviAir wint van TFS Barendrecht

AviAir Almere heeft in sportcomplex Raggers een 6-2 overwinning geboekt op TFS Barendrecht. Zonder Sebastiaan Li en Ilse Vaessen plaatste AviAir Almere zich voor de kampioenspoule, waarin om het landskampioenschap wordt gestreden.

De ploeg van coach Erik Staats en assistent Joris van Soerland speelde vier partijen waarbij de derde game de beslissing moest brengen. Daarvan werden er uiteindelijk drie gewonnen.

Dave Khodabux en Adam Hall beten de spits af tegen Ruben Kweekel en Ruud Nagel in het mannen dubbel. En dat werd het ook. De tegenstanders hadden geen schijn van kans. De eerste game werd met 21-12 binnen gehaald. De tweede game ging met 21-10 zelfs nog iets makkelijker.

Op de andere baan speelden Tamara van der Hoeven en Gita Djajawasito hun dames dubbel tegen Kristey Latukolan en Sandy Bommeleyn. Ook hier was het verschil snel gemaakt. Beide games kenden een eindstand van 21-14.

Léon Nottelman speelde in zijn enkelpartij tegen Ruud Nagel. Léon begon niet goed aan de eerste game en kwam op een 8-4 achterstand. Gelukkig weer op tijd bij de les won hij die game toch noch eenvoudig met 21-13. In de tweede game leek er ook geen vuiltje aan de lucht, maar liet Ruud toch langszij komen en won de game met 21-17. In de derde game hadden beide spelers de mogelijkheid om de partij winnend af te sluiten. Bij 20-19 had Léon het geluk aan zijn zijde en ploft de shuttle via het net, voor hem aan de goede zijde, op de grond.

Madouc Linders schoot in de eerste game uit de startblokken, nam een 11-1 voorsprong en maakte het ene punt na het andere tegen Sandy Bommeleyn. Met 21-4 winst had Sandy helemaal niets in te brengen. Na een 6-1 voorsprong voor Madouc in de tweede game kwam Sandy toch wat beter in haar spel en kwam terug tot 6-6. Maar via 11-9 ging Madouc weer verder waar ze mee bezig was en speelde de game eenvoudig uit met 21-13.

In onze reportage kun je de overige wedstrijden zien.