De Almeerse sporter in beeld

13 december 2015

Qontent Almere gemakkelijk naar halve finale play-offs

Zaterdag 12 december 2015 speelde Qontent Almere de tweede play-off wedstrijd van de kwartfinale tegen Victoria. Na de 6-0 van vorige week in Hoensbroek was de verwachting dat ook nu een eenvoudige overwinning zou worden geboekt. En dat werd het ook: 5-1.

Eric Pang en Dave Khodabux namen het op tegen Ben Maes en Niels Veenstra. Hoewel het in het begin nog redelijk gelijk op ging namen de Almeerders relatief eenvoudig afstand van de mannen uit Hoensbroek en konden laten zien waarom zij duidelijk de betere waren. Het werd tweemaal 21-13.

Nog gemakkelijker ging het af voor Cheryl Seinen en Gita Djajawasito. Binnen een mum van tijd stonden zijn in de eerste game voor met 11-1 tegen Marloes en Lieke Maes. Maar Marloes moest ziek opgeven en dus stond het al snel 2-0 in de wedstrijd.

De derde partij ging tussen Tamara van der Hoeven en Jessie van Wijk, vorige week nog de tegenstandster van Manon Sibbald. In de eerste game ontliepen de dames elkaar niet veel en in de tweede game zette Tamara haar goede spel voort en won simpel met 21-7.

Inmiddels was Manon Sibbald aan de vierde partij begonnen tegen Lieke Maes. Manon won vrij eenvoudig en liet wederom zien wie de terechte winnaar was. Met soms zeker lijkende punten voor haar tegenstandster slaagde ze met haast onmogelijke returns toch de shuttle in het spel te houden en het punt te maken. Met ook enkele fraai geplaatste shuttles won Manon met 21-13 en 21-15.

Tijdens de wedstrijd van Manon was Eric Pang aan de vijfde partij begonnen tegen Milan van Renselaar. Als je even niet had opgelet had je zo de eerste game kunnen missen. Zonder een stap teveel te hebben gezet declasseerde Eric zijn opponent door die slecht acht punten te gunnen. Het werd 21-1 en 21-7.

Net aan zijn partij tegen Niels Veenstra begonnen hield Justin Teeuwen het bij 11-7 in de eerste game voor gezien. Pas hersteld van een fikse griep was het niet verstandig om de wedstrijd uit te spelen. De wedstrijd was door de winst van Eric Pang toch al op een beslissende 5-0 voor Qontent Almere gekomen.

Weer een stap gezet naar zo begeerde landstitel. Daar mag men Qontent Almere toch wel een favoriet voor noemen. Als enige ploeg nog ongeslagen in de Carlton Eredivisie. Nog drie wedstrijden te gaan!